Benjamin Thompson amerikai fizikus az 1800-as évek elején felfedezte, hogyan lehet habcsókot készíteni. A habcsók a Baked Alaska kulcsfontosságú eleme. A sült alaszkát úgy készítik, hogy piskótaszeleteket tesznek a piteforma aljába, megtöltik vaníliafagylalttal, majd teljesen lefedik habos habkeverékkel. Az egészet a kemencében rövid ideig nagyon magas hőmérsékleten sütik, hogy a habcsók enyhén megszilárduljon és megbarnuljon. A habcsók megvédi a fagylaltot az olvadástól, ezáltal ez a desszert jellegzetes hideg / meleg érzetet és krémes / ropogós állagot kölcsönöz, amelyet sokan szeretnek. Ezt az édes csemegét egy séf nevezte el a híres New York Delmonico's étteremben 1876-ban, hogy megünnepelje Amerika új területének megszerzését. Kevésbé ismert neve a Norvég Omlett a hideg, hóval borított hegy jellegzetes megjelenése miatt.
Jó étvágyat!
Forrás: https://www.daysoftheyear.com/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése