A táplálkozással foglalkozó szakemberek véleménye szerint 1-2 csésze kávé az a mennyiség, amelynek még nincsenek negatív hatásai a szervezetre, de a pozitív hatásai már érzékelhetőek a legtöbb ember számára.
+ serkentőleg hat a szervezetünkre
+ javítja a rövidtávú memóriát
+ egy harvardi tanulmány szerint csökkenti a depresszió kialakulását a nők esetében
+ a Scranton Egyetem kutatói szerint közel 1300 féle antioxidánst tartalmazhat
+ segít megelőzni olyan elváltozásokat, amelyek potenciálisan rákhoz vezethetnek
+ egy holland vizsgálat szerint mérsékelt fogyasztása mintegy 20%-kal csökkentette a kialakulható szívproblémákat, csökkenti az infarktus kockázatát
+ akik több mint négy csésze kávét fogyasztanak naponta, akár 80%-kal is csökkenhet a máj zsugorodásának valószínűsége
+ 3-11%-kal gyorsítja az anyagcserét, illetve a zsírégetéshez 10%-kal járul hozzá az elhízott, és 29%-kal a normális testalkatú kávéfogyasztóknál
+ növeli az adrenalin szintet, szervezetünk felkészül az intenzív fizikai megterhelésre
+ 18 tanulmány szerint kisebb a II-es típusú cukorbetegség kialakulásának valószínűsége
+ Több klinikai tanulmány is kimutatta, hogy a kávéfogyasztóknál 65%-kkal kevesebb valószínűséggel jelentkezik az Alzheimer-kór.
+ Kutatások igazolják, hogy a kávézás 32-60%-kal csökkentheti a PArkinson-kór kialakulásának kockázatát is.
++ Végül az élethosszító hatás! Számos kutatás igazolta, hogy a koffeinbevitel csökkenti a korai halálozás kockázatát, a férfiaknál 20, a nőknél 26%-kal.
+ egy harvardi tanulmány szerint csökkenti a depresszió kialakulását a nők esetében
+ a Scranton Egyetem kutatói szerint közel 1300 féle antioxidánst tartalmazhat
+ segít megelőzni olyan elváltozásokat, amelyek potenciálisan rákhoz vezethetnek
+ egy holland vizsgálat szerint mérsékelt fogyasztása mintegy 20%-kal csökkentette a kialakulható szívproblémákat, csökkenti az infarktus kockázatát
+ akik több mint négy csésze kávét fogyasztanak naponta, akár 80%-kal is csökkenhet a máj zsugorodásának valószínűsége
+ 3-11%-kal gyorsítja az anyagcserét, illetve a zsírégetéshez 10%-kal járul hozzá az elhízott, és 29%-kal a normális testalkatú kávéfogyasztóknál
+ növeli az adrenalin szintet, szervezetünk felkészül az intenzív fizikai megterhelésre
+ 18 tanulmány szerint kisebb a II-es típusú cukorbetegség kialakulásának valószínűsége
+ Több klinikai tanulmány is kimutatta, hogy a kávéfogyasztóknál 65%-kkal kevesebb valószínűséggel jelentkezik az Alzheimer-kór.
+ Kutatások igazolják, hogy a kávézás 32-60%-kal csökkentheti a PArkinson-kór kialakulásának kockázatát is.
++ Végül az élethosszító hatás! Számos kutatás igazolta, hogy a koffeinbevitel csökkenti a korai halálozás kockázatát, a férfiaknál 20, a nőknél 26%-kal.
- A koffein stimuláns, mely kikapcsolja az agyban a fáradtság érzetért felelős receptort, magát a problémátnem oldja meg csak “elfeledteti”.
- a koffein stimulálja a mellékvesét, ami ez által több kortizolt termel, amihez hozzá lehet szoktatni a szervezetet, tehát függőséget okozhat
- a koffein stimulálja az agyalapi mirigyet, a mellékvesét és a pajzsmirigyet, ezeknek a mirigyeknek a hormontermelésébe beleszól, éppen ezért hormonálisan hízást is okozhat
- közömbösíti a pajzsmirigy gyógyszerek hatását
- felerősíti a refluxos tüneteket
- elernyeszti a simaizmokat
- fokozza a gyomorban a sav és pepszinelválasztást
- sok kávé 31%-al növeli az alacsony születési súly-, 46%-al a terhesség elvesztésének kockázatát
- terhesség alatti sok kávé fogyasztás 57%-al megnöveli a leukémia kockázatát
🍮
🌷
"Minden nap egy új kezdet. Végy egy mély levegőt és kezdd előlről."
Források:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése