2018. augusztus 1., szerda

Bulis hajózás Budapesten / Cruising party in Budapest

Én is szeretnék valamit felcsillantani Nektek a nyárra és előre is elnézést, hogy 87. évembe lépve nem vettem részt rajta, de azt nagyon el tudom képzelni, hogy Nektek nagyon is bejönne. Olvassátok és akár írjátok meg, ha más volt a saját élményetek, nem fogok megsértődni! / I also want to spice you up for the summer and I am sorry in advance that I didn't take part in the event with my 87 year of age but I can imagine that it would be great for You! Read it and write down if your own experience was different, I won't be offended!

Tehát az történt, hogy egyik szombaton, koradélután véletlenül megláttam az „Európa” nevű hajót. Rengetegen álltak sorba, na mondom a fiatalok buliznak, ezt én is megnézem magamnak, már csak, hogy up-to-date legyek az unokáimnál. / So it happened that one Saturday  early afternoon I accidentally saw the ship called "Europe". There were a lot of people standing in line, I say the young people are partying, let me have a look, just to be up-to-date for my grandchildren.
Megkérdeztem a sorban állókat: a beszállás délután 2-kor kezdődik, a zenés hajózás 4-től 10-ig tart. Az elektronikus zene nem a stílusom, de biztos különleges nyári élmény lehet a Dunán akár magyar akár külföldi fiataloknak, így gondoltam. Később biztos a partról is sokan kísérték az ütemet, este a színpad fényei kigyúltak, az utasok ettek-ittak miközben Budapest látképében gyönyörködtek, ismeretségeket kötöttek...


Utánanéztem, már az unokáim miatt is, hogy esőre is felkészültek a szervezők. / I asked the queuers: boarding starts at 2 pm, the ride starts at 4 pm with music until 10 am. Electronic music is not my style, but I understand it can be a special summer experience on the Danube for Hungarian or foreign young people. Probably, later many people escorted the beat from the shore, the lights of the stage lit up, riders bought food and drink while admiring the sight of Budapest, made acquaintances... I checked up because of my grandchildren that the organizers were prepared for rain, too.


Jaj, majd’ elfelejtettem, hogy azt írják, a Sziget Fesztivál idején is lesz Cruisin minden nap! / Wow, I almost forgot to say that at the Sziget Festival, there will be Cruisin every day!

Sok barátot kívánok nektek erre a nyárra! / I wish you many friends for this summer!

Karola

(forrás: cruisin.hu, funzine.hu, szigetfesztival.hu, europahajo.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése