2016. január 25., hétfő

Koffein, koffein, te csodás!

A koffein jó, a koffein kell...ne is tagadjuk. Persze van, aki másképp vélekedik erről, őket tapintatosan megkérném, ne olvassanak tovább...csak a saját maguk érdekében. ;-) 
Szóval a koffein a kávé, tea, kóladió alkaloidja, ősidők óta használják élvezeti szerként ezen növények kivonatát. Ezenkívül az élelmiszeripar is használja kólák, energiaitalok előállításához. És bár tudjuk, hogy vigyázni kell vele, túlzott fogyasztása nem tesz jót a szívnek, a gyomornak, és nem ez fog segíteni  alvásproblémáinkon... 
...de ne felejtsük el, hogy a koffeint  és sóit a gyógyászatban is  alkalmazzák általános gyengeség, kimerültség, neuraszténiás panaszok gyógykezelésére. Élénkíti a szellemi tevékenységet, az ítéletalkotást, a megfigyelőképességet, a gondolattársítást. Továbbá serkenti az izomműködést, javítja agyunk, szívünk, vesénk, izomzatunk véráramlását; több kutatás szerint pedig a paracetamollal együtt alkalmazva fájdalomcsökkentő hatással bír. 
De száz szónak is egy a vége: a koffein jó (mértékkel fogyasztva persze)! És van egy jó hírem! Most hétvégén (2016. január 29-31.) tartják Budapest-szerte a Koffein Hétvégéjét, ahol a kedvezményes fogyasztástól kezdve, a Koffein Labirintuson át, a Gombóc Artúr Csokigalériáig számos tematikus program várja az érdeklődőket. Csak egy kérdés van: érdekel? 
A részletekről (helyszínek, jegyek, programok) itt olvashatsz:  


  
/Források: Wikipédia 
                 Index.hu 
                 Nlcafe.hu/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése