2018. július 11., szerda

Vonattal a Balatonra 2.0 - "Értékeink a jövőt formálják"

Kipróbáltuk, amiről előző blogbejegyzésünkben írtunk, nemrég vonatra szálltunk és leutaztunk Keszthelyre!

Július 3-6 között itt került megrendezésre a Magyar Könyvtárosok Egyesületének 50. vándorgyűlése, ahol a KVIK könyvtárait ketten képviseltük. Úgy tűnt, mintha a vonaton csak könyvtárosok utaznánk, hiszen több mint 800-an vettünk részt az eseményen.

Az évente megrendezésre kerülő vándorgyűlés mindig szakmai eszmecserére, barátok és új ismerősök találkozására, és a befogadó város kultúrájának megismerésére ad lehetőséget. Az idei téma: Értékeink a jövőt formálják -Vándorgyűléseink öröksége címet viselte. A központi téma rámutatott a könyvtáraknak és könyvtárosoknak a versenyképes ország kialakításában, az értékközvetítésben betöltött meghatározó szerepére.
Az idei rendezvény szervezői a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Zala Megyei Szervezete, a Pannon Egyetem és a Fejér György Városi Könyvtár munkatársai voltak.

A nyitó plenáris ülésen köszöntőt mondtak: Barátné Hajdu Ágnes, a Magyar Könyvtárosok Egyesületének elnöke, Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere, Dr. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora, Pappné Beke Judit, a Fejér György Városi Könyvtár igazgatója, valamint az EMMI szakmai képviselője. Ezután Dr. Freund Tamás előadása majd a díjak átadása következett. 
Egy egész napon át 11 témában zajlottak a szekcióülések, szakmai eszmecserék, a folyosón pedig megtekinthettük a vándorgyűlések történetéről készített kiállítást és az esemény szponzorainak standjait, ahol szintén sok új ötlettel gazdagodtunk.
Természetesen nem maradhatott el a hely kulturális és természeti kincseinek bejárása sem, könyvtárlátogatás, hajókirándulás, fakultatívan választható séta a városban, kastélylátogatás, valamint kirándulási lehetőségek a környék nevezetességeihez - minden idegenvezetéssel - Nagykanizsára, a Balaton-felvidékre, az Őrségbe vagy Hévízre. Reggel jógázhattunk a Balaton partján, esténként zenés programokon nyugtathattuk meg év közben elfáradt gondolatainkat.

Sokféle élménnyel gazdagodva, kicsit kipihenten ültünk vonatra, és a tartalmas élményeknek köszönhetően hazafelé már könnyebben telt el az utazás.

Kelemen

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése