2016. május 17., kedd

Feszti' körkép

Május van, a szorgalmi időszak lecsengőben, már a rossz idő is eltűnőben… de a gasztrofesztiválok ideje még nem járt le.
Így hát szemezgettünk a május-júniusi gasztrofesztiválok között, mert nem árt egy kis pihenés és pár jó falat a húzós vizsgaidőszak közepette sem…

„Jöjjön ki Óbudára, egy jó túrós csuszára…” így szól az örökzöld sláger. Hát, ha most nem is túrós csuszára, de az Óbudai Kézműves Sörök Fesztiváljára érdemes ellátogatni a folyékony kenyér kedvelőinek.

Forrás:blikk.hu

A röviden csak „Kisüzem 2016”-nak nevezett fesztivál május 21-22 között kerül megrendezésre az óbudai Fő téren. A résztvevőket többek között 30 hazai kisüzem sörei és különböző zenei programok várják.
Részletek itt: facebook.com

És, hogy idén mennyire népszerű malátából nyert nedű, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy a júniust is egy sörfesztivállal kezdhetjük. A Budavári Sörfesztivál, melyről úgy hírlik sajnos ez lesz az utolsó, június 2-5 között várja az érdeklődőket.
Belépőjegyek elővételben is kaphatók. 
További részletek itt találhatók: sorfesztival.hu

Ha akad, akinek még mindig nem elég a folyékony kenyérből, vagy esetleg a vizsgák miatt nincs ideje ellátogatnia fent említett rendezvényekre, az bepótolhat minden elvesztegetett percet a 11. Főzdefeszten, mely június 10-12 között kerül megrendezésre a városligeti Napozóréten. A hazai és külföldi újhullámos sörök mellett street-fooddal várják a piknikezőket. 
Részletek itt: fozdefeszt.hu
és itt:
De evezzünk kicsit másabb vizekre, vágyjunk kicsit másabb ízekre, valahova a Földközi-tenger felé. Hogy hogyan?  Hát, a Mediterrán Fesztivál programsorozat keretében. Az olasz, spanyol, görög és horvát kultúra iránt érdeklődők semmiképpen se hagyják ki a Mediterrán Bor és Gasztro Fesztivált! Szóval Azurro, és irány június 9-12-én a Klauzál tér! Talán még szirtakit is lehet járni (remélhetőleg bikafuttatás nem lesz ;-) )
További részletek itt: mediterranfesztival.hu

Tovább is utazhatunk, akár Amerikába… de csak egy hamburger erejéig. A Millenáris Park ad teret a június 23. és 26. között megrendezett [az eredeti] Hamburger Days-nek. Burgerek minden mennyiségben, zenével, kézműves sörökkel és pálinkával körítve… ez várja az erre „tévedőket”.
Részletekért katt ide: hamburgerday.hu

Jó étvágyat, jó szórakozást!

Forrás: vindiatours.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése